Thursday, October 30, 2008

My FirSt Day HerE

Salam...

Today is Friday... my first post for this blog. nothing much to say...
why i created this blog? actually I want to share my experience. Some sweet things, some hard day and some stupid action i do...hahaha

But the most important, I want share my ideas and skill what ever i had inside my mind... with hope... that it can be use by the others.

Tomorrow is 1st November 2008. can't wait anymore... I lurve November so much!

See you...

Rentetan hari bahagia Ei : Hari Pernikahan

26 OkToBer 2008

7:28 am

Aku msg Cik Kem inform yg aku akan tiba di rumah pengantin sebentar lagi. Aku masih mengantok tapi ku gagahkan jua demi hari bahagia Ei… ni sume sisa ngantok karaoke mlm td ngan im n eddy la ni..huhuhu…

Aku duduk sendiri memikirkan antara percaya dan tidak…hari ini sahabat ku akan jadi milik orang. Sebenarnya sudah beberapa hari aku memikirnya....dan kerana ini lah yang membuatkan aku berkeputusan untuk tidak tidur di rumah Ei mlm tadi... Huh! Semua kenangan menerpa di minda ku saat2 indah bersama sama Ei dan Kema. Sebak, gembira bercampur baur… aku takut kehilangan sahabat ini…

Statusnya bakal berubah hari ini… mungkin tiada lagi kami menghabiskan masa bersama berbual sampai pagi…bepura pura tido bile ternampak kema yg nyenyak tido memalingkan muka (kema garang…takot kena sound hahaha). Tiada lagi masa bersama huhahuha... keadaan bakal berubah... jauh dari dasar hati ini…aku sgt sebak… tp ini lah kenyataan hidup yg perlu aku hadapi…

9:00 am

Aku siap berpakaian merah jambu spt kami rancang bersama Ei dan Kema. Terus menuju ke destinasi dgn hati yg berdebar dan sayu.

9.20 am

Aku tiba di kawasan flat baru Ei. Naik lif… keluar lif… Kema! Aku disambut kema dgn muka yg plg ceria. Aku sgt2 rindu akan kema (maklum le sblm ni kami salah faham tp ari ni kami bertemu setelah 5 bulan) cam selalu la…kami kecoh2… masuk je kedalam rumah… aku terpegun… Ei…cantek sgt2… feeewww….wow! cantik. Apa lagi sesi bergambar la. Kami ni hantu gambar. Saat itu hati sgt bahagia… sudah begitu lama kami tidak bertemu…ini lah saat plg indah buat ku…

aku ei dan kema sebelum bertolak ke masjid...sesi fotografi wajib
aku ei dan kema sebelum bertolak ke masjid...sesi fotografi wajib

9.50 am

Angah call suruh turun sbb nak terus ke masjid Abu Bakar, bangsar…lupa nak gtau..ari ni gak Cik Maryam (adik Ei) juga akan melangsungkan pertunangan..dia pun turut sama bersam kami.

Ei dan Maryam naik Pesona angah yg baru seminggu kuar kedai tu…(nasib bek plastic kerusi dh bukak hehehe) aku dan Kema pinjam keta Maryam. photographer tu, Qayyum tumpang kami skali.

10.00 am

Tiba di Masjid Abu Bakar…Ei dh mula runsing jurugambar dia belum smpai sedangkan jurugambar maryam dh snap byk gambar… tp utk meredakan situasi, kami pun amek la gambar dia…cian dia…

Kami breakfast tp ei dh tk lalu mkn dh…bedebar gile katanya… turn aku ti tah le..lg teruk kot.hehehe sambil2 tu kami usik mengusik maryam dan kwn2 dia…mmg satu kepala la korang ngan ktorg!

Dan…kami masih tetap pot pet pot pet mcm selalu bile kami bertiga…

2 beradik ngah berdebar menanti saat bahagia...jeng jeng jeng wat2 cool je memasing hehehe
2 beradik ngah berdebar menanti saat bahagia...jeng jeng jeng wat2 cool je memasing hehehe

10.45 am

Cik Maryam dipanggil ke ruang masjid…

Upacara menyarung cincin… tapi kami bertiga masih di dewan mkn masjid…bedebar menanti turn sahabat kami di panggil pula… dup dap dup dap mc aku lak yg nak kawen ni!

11.15 am

Akhirnya… Achik panggil kami naik ke ruang masjid… Ei dh seram sejuk…tapi kema tetap maintain. Aku? Mcm2 rasa aku rasa time tu… Kami duduk disebelah Ei..Tangan Ei menggegam tgn Kema (terharu & kagum aku melihat keakraban dua sahabat ni)

Kema dan Ei cam kembar...
Ei genggam tgn Kema...

Si cantek Ei ngah sabar menunggu saat sah menjadi isteri Hafiz
Si cantek Ei ngah sabar menunggu saat sah menjadi isteri Hafiz

Ei diam dan fokus kepada hafiz yg berada tidak jauh...bila-bila masa tangannya akan menggenggam tangan kadhi melafaz akad... aku dan kema masih pot pet pot pet hehehe... citer pasal ape? Huhuhu rahsia.

dah Sah Puan Sharifah Ezhatul Imma! YieeeHaaa!
dah Sah Puan Sharifah Ezhatul Imma! YieeeHaaa!

Saat dinanti tiba jua.penantian ei hafiz bakal berakhir... tangan kadi digenggam...dup dap dup dap... suasana sunyi..lensa kamera...mata...telinga...semua tertumpu kepada hafiz..Dengan sekali lafaz Alhamdulillah Ei jd milik Hafiz... Ei mengalirkan air mata...syukur dan gembira...ketika itu juga ku lihat kelopak mata kema bergenang air mata. Tapi dia maintain cool...this is kema yg ku kenal... always cool... aku plak...jgn ckp le...sebak giler...bukan sedih tapi terlalu gembira... aku tk dapat gambarkan ape yg aku rasa kerana aku sgt2 gembira dan bahagia. Ei tentu lebih2 lagi gembira...

$$$$$
$$$$$

12.00 pm

Kami bergerak ke dewan mkn... tapi kema aku sya dan naja (yg baru tibe time akad nikah tadi) lepak luar dewan...sambil bercerita tentang mcm2 hal...kire topik bebas le ni...cam slalu.hehehe

12.45 pm

Kami masuk dewan dan makan bersama sama...happy bangat coz dh lama giler tk berkumpul bersama.

Aksi bebas ngan hantaran Cik Mar hehehe Mr.Qayyum sengih2 tgk gelagat ktorg hehe
Aksi bebas ngan hantaran Cik Mar hehehe Mr.Qayyum sengih2 tgk gelagat ktorg hehe

Jmah, Kema, Naja, Sya
Jmah, Kema, Naja, Sya

Kami2 ni satu geng mmg giler kamera....apa lagi mcm2 aksi posing la. Nasib bek ei kat atas mini pelamin tu. Kalo tk dia pun join skali... yang jd mangsa...hantaran si maryam jd props kami hehehe... sampai jurugambar pun geleng kepala dan last2 tiru laks kaedah kami tu...hehehe nasib baik ko ensem hahaha tapi kak Tirah mmg kreatif... cop kak Tirah wat gubahan I nanti tau kak.hehehe

rama-rama...yg dh jumpa pasangan dia hehehe
rama-rama...yg dh jumpa pasangan dia hehehe

Dari org ramai memenuhi dewan sehingga la dh tinggal kami2 ni je....sessi fotografi kami tetap berjalan dgn lancar (guna kamera hp masing2 le).

3.00 pm (aku agak je ni)

Kami lepak2 sambil Ei melayan Pae yg baru tiba dari rawang. Lepas tu dh kemas2 kami bergerak ke FRIM. Ni untuk sesi bergambar outdoor plak... huhuhu angah baik hati kasi pinjam Persona baru dia tu. Test drive ke FRIM dengan jayanya...

Pengantin lari!
Pengantin lari!

3.30 pm

Tiba di FRIM... jurugambar cari kawasan utk pose yg cun2...pengantin...kami biarkan juru gambar yg uruskan...kami... lepak smbil msg2 sambil borak borak sambil snap gambar lagi...hehehehe

Cute nyer Cik Mar....
Cute nyer Cik Mar....

~Aku dia dan kamu~
~Aku dia dan kamu~

6.00 pm (lebih kurang la)

Wrap up dan balik...tapi tekak haus bangat.. so pengantin ajak kami p minum dulu... cik mar mencadangkan kami ke chop & stek (kapal) kg baru. cadangan dipersetujui sebulat suara. Cadangan ditutup terus tanpa bantahan. Yang bestnye pengantin ngan bj berlabuci labuci dan baju melayu..dan kami yg vogue2 ni pg mkn kat sana...semua mata pandang cam heran...(pengantin lari! hehehe)

7.00 pm (agak2 nya)

Kami bergerak pulang...hati ku berbunga indah sekali. Meskipun hanya hari perkahwinan sahabat ku tapi membuat aku tersenyum...tidur pun tersenyum lagi...hehehe aku dan kawan2 sudah ada misi yang tak mustahil lagi dah.

Alhamdulillah... semuanya berlangsung dengan baik dan lancar sekali. Sepanjang majlis tiada apa2 kejadian yang tidak diingini berlaku... semuanya berjalan seperti yang dirancang...tenang dan teratur yang paling penting majlis ni sederhana tetapi sangat meriah biar pun hanya majlis akad nikah.

Thanks Ei hafiz coz tolong hantar balik umah k. Thanks too to kema, maryam, sya dan naja coz gave me a very nice day today... i’m loving it!

Dan ingin ku katakan...

Inilah kali pertama aku menghadapi perkahwinan sahabat paling rapat… teman bicara teman ketawa teman menangis teman tidur teman berjaga teman belajar teman berjalan teman bergosip dan mcm2 lagi…

~KaMi~
~KaMi~

Biar pun pada awalnya aku agak takut, sedih dan sayu...

Tetapi aku bangga menyatakan Ini lah hari yang paling bahagia buat ku…

Hari ini Kema, Ei dan aku kembali bersama.... hari ini aku dan kema kembali berbaik... hari ini sya dan naja turut bersama kami... hari ini sejarah tercipta buat ei dan hafiz... Hari ini akan termaktub menjadi salah satu hari terpenting dalam perjalanan hidup ku...dan hari ini juga,sblm semua ini bermula ada satu insiden yg terjadi yg bikin aku tersenyum senyum tersengih sengih sorang yg menjadi rahsia diri ku...aku amat bahagia...

setelah berakhir hari ini…tiada lagi rasa takut kehilangan Ei kerana hati ini sangat aman dan bahagia melihat dia bahagia di sisi suami tersayang. Hati ku kembali tenang dan kebahgiaan itu masih menjalar dalam hatiku sehingga kini… tahniah Ei dan Hafiz. Semoga kalian bahagia sehingga akhir hayat…Terima kasih kerana hari ini yg sgt bermakna buat ku… dan memberi aku,kema,sya dan naja satu semangat untuk mengecapi bahagia seperti kalian berdua....

In the end...inilah anugerah terindah pernah ku miliki dan kekal dihati sampai bila-bila....

...pas ni turn sape eh?

~tgh tunggu turn....hehehe~
~tgh tunggu turn....hehehe~

Dedicate for both of you....

~Ei dan Hafiz~

menatap indahnya senyuman diwajahmu
membuat ku terdiam dan terpaku
mengerti akan hadirnya cinta terindah
saat kau peluk mesra tubuhku
banyak kata
yang tak mampu kuungkapkan
kepada dirimu
aku ingin engkau slalu
hadir dan temani aku
disetiap langkah
yang meyakiniku
kau tercipta untukku
sepanjang hidupku
aku ingin engkau slalu
hadir dan temani aku
disetiap langkah
yang meyakiniku
kau tercipta untukku
meski waktu akan mampu
memanggil seluruh ragaku
ku ingin kau tau
kuslalu milikmu
yang mencintaimu
sepanjang hidupku
aku ingin engkau slalu
hadir dan temani aku
disetiap langkah
yang meyakiniku
kau tercipta untukku
meski waktu akan mampu
memanggil seluruh ragaku
ku ingin kau tau
kuslalu milikmu
yang mencintaimu

-The End-